MNK AMB KOLOR je osnovan 1990. godine, kao skup prijatelja i zaljubljenika u mali nogomet. Sve do 1995. godine kada su organizirane neke lige malog nogometa, klub je funkcionirao igrajući međusobno na otvorenim terenima diljem Zagreba.

Tek osnivanjem liga (Megle šport, Pešćenica, Utrine, Tina šport), klub počinje sa ozbiljnim igranjem i natjecanjem, gdje uskoro postiže i zapažene uspjehe natječući se u prvim ligama navedenih natjecanja.
Danas se u vitrinama MNK AMB KOLOR nalazi preko 150 raznih pehara i diploma, svjedočeći tako o brojnim uspjesima našega kluba, kako na raznim ligama, tako i na brojnim turnirima u Zagrebu i van Zagreba.

Među najveće uspjehe svakako spada ulazak u finale Kutije šibica 2001. Godine (svakako najjačeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj, a možda i šire), te polufinale istog turnira 2005. godine.
Također, u uspjehe se ubrajaju i višestruko osvajanje prvih mjesta na ligama Megle šport, Tina šport, Peščenica, Utrine, Jelenovac..., te osvajanje turnira u organizaciji Megle športa, kao što su Uskršnji kup, Liga prvaka..., kao i višestruko osvajanje turnira u Puntu na otoku Krku, plasmani u finale brojnih jakih turnira kao što su Zelina, Ožujsko kup, Prečko...

Posebno valja izdvojiti osvajanje lige Keglić 1997. godine, kada je to bilo nazvano LIGA PRVAKA ZAGREBA, u vrlo jakoj konkurenciji (Pivnica Z, Petar RKM, Splitska banka...).

Od osnivanja kluba do danas klub sačinjava 15-20 prijatelja, zaljubljenika u taj sport, koje veže veliko prijateljstvo, koje je tijekom vremena preraslo i u kumstva, poslovna partnerstva...